2011. augusztus 3., szerda

Nyári (net)napló: Tagadhatatlan

Itt vagyok. Hazatértem. Mivel a  közösségi portálokat látogatom,  a blogomat sem hanyagolhatom el. Ezért írok  most egy rövid netnaplót. Csak egy apró felsorolást, ha valakit véletlenül érdekelne, hogy mi újság erre. Felém. Meg gyakorolni is kell. Írni. Vagy legalábbis pötyögtetni. Úgy tenni, mintha.
Az elmúlt három hét alatt távol voltam az otthonomtól és az internettől. Nem sokat tévedtem, amikor arra gondoltam, hogy akár a harmadik világháború is kitörhetne,  arról én  csak az atomvillanás pillanatában szereznék tudomást.
Ez idő alatt alatt sok dolog történt: meghalt egy popsztár, zuhant a dollár, emelkedett a svájci frank értéke, súlyosbodott a szíriai helyzet, kirobbant egy újabb konfliktus a közel-keleten. Mind-mind fontos dolgok, és én kimaradtam az információ áramlásából. Miért? Még nem árultam el, hol voltam, és mit csináltam, de. Majd. Akkor, amikor.
 Most inkább azt mesélem el, hogy mi volt ma az egyetemen. Hát angol teszt. A „kedves és leendő magiszterek” számára. Valami véletlen hiba folytán én is odakeveredtem. Kaptam négy papírlapot. Az egyiken rajta volt a fényképem, a másikon hat darab, keresztrejtvényre hasonlító kocka (nem kellett kitölteni, csak satírozni), a harmadikra „akár szerelmes levelet” is írhattam volna. A lényeg (a harminc darab tesztkérdés) tizenöt perces késéssel érkezett. Aztán üldögéltünk. Gondolkodtunk, ikszeltünk és satíroztunk. Felidéződött bennem a hasonló körülmények között lezajlott egyetemi felvételim. 
A jövőbe sajnos nem látok, így nem tudom, mi lesz mindennek a végeredménye (egyetem és nyári élmények), de abban biztos vagyok, hogy tagadhatatlan.