2011. szeptember 9., péntek

Blognyitó van,

épp most zajlik. Sokan kérdezték, hogy újabb blogot indítok? Erről szó sincs. Azért hirdettem meg a blognyitót, hogy felmérjem a terepet. Azt, hogy mekkora az érdeklődés, és  kik „jelennek” meg. Fontos volt számomra az is, hogy újra felhívjam a figyelmet erre a blogra. Azért, mert a nyár folyamán meglehetősen kevés új bejegyzés született. Emiatt félő volt, hogy a „blognyitó” helyett a „bloghalál” című poszot kell majd megírnom. Azonban megnyugtató volt számomra az, hogy a nyári hónapokban is akadtak látogatóim. Most is itt vannak egy páran. Köszöntöm is gyorsan a virtuális térben egybegyűlt tömeget.
 
Khm, khm --- megköszörülöm a torkom. Nagy levegőt veszek, és kezdem a beszédem. Amit a blognyitóra írtam. Van ugyebár tanévnyitó, sörnyitó, és a blognyitót sem tagadhatja meg tőlem senki. (Tulajdonképpen  "Restart" vagy "Újraidítás" lett volna a rendezvény pontosabb címe).  
Tehát, tisztelt egybegyűltek ––  mondanám, ha hallaná valaki a hangomat. Mert egy virtuális térben lebonyolítandó esemény különlegessége az, hogy senkinek sem kell megjelennie személyesen. Kézzelfoghatóan. Nem kell esernyőt szorongatva álldogálnod a köszöntések és szóvirágok zuhatagában. Attól sem kell tartanod, hogy elkésel. Nincs miről. Senki sem tudja meg, ha pár perccel később kapcsolod be a gépet.
A statisztika elárulta számomra, hogy nyáron is voltak látogatóim. Ennek örültem, és köszönöm a figyelmet (na, ez meg a beszéd végére illett volna), jól esett. Nyáron a vámpíros filmről szóló posztom volt a legnépszerűbb. Azon kívül az „Áruld el, mit olvasol, és megmondom, ki vagy” című bejegyzés. Meg kell mondanom, hogy a cím elég provokatív. Emiatt lehettek kíváncsiak rá oly sokan. Annak is örülök, hogy többen olvasták a Szappantartó szentképpel c. írásomat. Részt vettem vele egy pályázaton, és az Együttben is megjelent. Az Arcmetszetek mégis kedvesebb a számomra.
Volt még netnapló is.Annak ellenére, hogy zárkózott ember vagyok.
Nagyjából át is tekintettük, miről is lehet olvasni a blogomban. Film, kispróza, netnapló. Valami hasonló várható a jövőben is. Heti rendszerességgel, minimum egyszer jelentkezem majd.
Tehát akkor megköszörülöm a torkom, nagy levegőt veszek, én befejeztem.

(Apró érdekesség: meghívót kaptam egy szalonba. Emiatt egy írásom olvasható itt. Csak azért, hogy legyen valami újdonság is ezen a blognyitón.)