2012. augusztus 7., kedd

Netnapló --- tünetek

A szemöldökcsontom fölött  dübörög a szívem, emelkedik a vérnyomásom, a mellkasomat szorongató asztma- szerű tünetek ismét rám törnek. Úgy érzem, valami nincs.
Kinyitom a kertkaput, a kutya felém ront, valakit keresek, viszont nem láthatom meg, mert az ég szürkesége elnyomja az árnyékát. Talán a nagyravágyó hűtlenség okán produkálom ezeket a tüneteket, egy estével a hazatértem előtt.
Azonban, mielőtt ez megtörténne, feltétlenül be kell számolnom. Arról, hogy itt, a harmadik kerületi kollégiumban megszálltak a szigetelők.
Hétfő délelőtt  a keskeny kijáratán keresztül fiatal turisták özönlöttek a Nyugati térre. A zebra előtt csoportokba tömörültek; laticel (habgumi), hálózsák, elemózsia, papucs, cipőfűzővel a hátizsákhoz rögzített bakancs, és még sok egyéb dolog rejlett a csomagjaik között. Tömegesen vonultak,  és ez az áramlat nem szűnt meg.
A hét elején feltűntek ebben a kollégiumban is. Nemrég itt, az infóteremben is talákoztam két szigetelővel. A kertben épp gyulyás-party zajlik. Pálinkával. Ezt onnan tudom, hogy a szomszéd lányoktól a szervezők  vágódeszkát kölcsönöztek. Aztán merőkanalat. Tegnap egy ír házaspárnak fazékra volt szüksége, teához. A feleség tükörtojást készített abban a  serpenyőben, mely napok óta a konyhában hevert. Így kell életművészként túlélni?
Amikor ma este tettem egy kirándulást a közeli szupermarketben, hogy megvásároljam az utazáshoz elengedhetetlen "zsömi"-ket,  vidáman (tá)borozó fiatalokba botlottam. Mert nyár van, és szabadság.
Az elmúlt két hét alatt többször mondták nekem, hogy kimért és távolságtartó vagyok. A kettő ugyanaz. Azonban ez az örökségem, otthonról hozom. Ahol úgy érzem, fekete-fehérben játszódik a film. Miközben itt minden gyerek kiváltsága a kiscica, a videojáték, az okostelefon. Kiskoromban áramszünet volt esténként. Talán ennek okán látok  több  árnyékot, a fehér mellett sötétet. Sejtem, ha hosszú ideig itt maradok, beolvadásra kényszerít ez a szubkultúra. Mert a divat, a trend, és a márka az, ami által kiemelkedhetsz. Minél stílusosabb vagy, annál furábban öltözködöl. Miközben mások kedvében jársz, elveszíted a saját lényed.
Dogmák helyett tények:  szemöldökcsont fölött dübörög a szív, emelkedik a vérnyomás, a mellkast szorongató asztma- szerű tünetek feltörnek. Úgy érzem, valami nincs. Én.